BURDUR / YEŞİLOVA - Yeşilova Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yeşilova Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
EMEK MAH. HÜKÜMET CAD. MAHİR İZ LİSE VE ORTAÖRETİM OKULU BLOK NO: 27/1 İÇ KAPI NO: 4 YEŞİLOVA / BURDUR
Vizyon
Vizyonumuz, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğretim kurumuna devam eden, bilim ve teknolojinin farkında olan, değişim ve gelişmelere açık, millî ve manevi değerlerimizi yaşayan ve yaşatan, kendine güvenen, katılımcı, öğrenmeye istekli, toplumda etkili ve nitelikli, demokrat bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceri kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, yaşadığı çevre ve toplumla iyi ve olumlu iletişim kurabilecek davranışlar kazanmalarını, olaylara çok yönlü, ön yargısız ve tarafsız bakabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanında, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın kişiler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
Lise Giriş sınavlarında Fen Lisesi Kazanan, ulusal ve uluslararası bilgi ve yetenek yarışmalarında derece yapan öğrencilerimizle her zaman gurur duymaktayız.
İngilizce, Arapça
Okulumuz ilçe merkezinde olup ulaşım sıkıntısı yoktur.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Salda Gölü´ne ev sahipliği yapan Burdur ilinin Yeşilova İlçesinde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır. Burdur´a 60, Denizli´ye 90 km uzaklıktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2021 LGS sınavında ilçe 1.´si ve 3.´ü okulumuzdan çıkmıştır. Öğrencilerimizin kazandığı okullar arasında Ercan Akın Fen Lisesi ve Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesi bulunmaktadır.